Коледно вълшебство в Девето основно училище

Любопитното мишле Симона откри коледния празник на ІХ ОУ „Веселин Ханчев“ в Стара Загора. Пред препълнената зала малките таланти на училището сътвориха вълшебна приказка.

Водещите дадоха старт на тържеството с музикално изпълнение на вокалната група “Пейте с нас”. След тях овациите на публиката заслужиха гимнастическо съчетание и темпераментен танц, представен от малчуганите на подготвителната група „Мечо Пух“.

На сцената талантливите малки артисти на Девето основно училище пяха от сърце коледни и новогодишни песни, танцуваха. Апогеят на тържеството бе пресъздаването на коледния сюжет, според българските традиции. И … потропаха коледарите. Нарекоха за здраве и берекет, получиха благословия и дарове от домакините…

Празничната програма, подготвена със старание и много желание от педагогическия екип и децата, докосна зрителите до магията на коледния дух.

С добро настроение, усмивки и положителни емоции Девето основно училище изпраща годината и си пожелава още по-успешна 2015-а.

NBP.bg, Радослава ИВАНОВА


Девето основно училище „Веселин Ханчев” участва в състезанието Spelling Bee

 

Калоян Георгиев Михайлов от 5а клас се класира на първо място в училищния кръг на Четвъртото национално състезание Spelling Bee, което се проведе 12.03.2014 г. от 14.00 часа в IX ОУ „В. Ханчев” Стара Загора.

Калоян Михайлов спелува правилно string и победи Стефан Иванов Иванов от 5а клас, който се класира на второ място.

И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 12.04.2014 г. в Стара Загора, а националният кръг - на 10.05.2014 г. в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците произнасят буква по буква (от английски spelling) различни английски думи. То се организира от Фондация „Америка за България” в партньорство с Фондация „Корпус за образование и развитие”, под патронажа на Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката на България.

Участниците (общо 5) се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото  на месец декември 2013 година.

Преподавателките по английски език в IX ОУ „В. Ханчев” – г-жа Павлина Петрова и г-жа Ганка Георгиева, които винаги са подкрепяли забавните и интерактивни инициативи, вложиха много старание и умения в организацията и провеждането на състезанието.

За гостите и публиката то донесе много приятни емоции, а у състезателите събуди желание да се борят за победа.

След приключване на събитието всички си тръгнаха с намерението да се срещнат отново следващата година.